Aloitetaan viime viikkojen aikana paljon puhutulla asialla, rasismilla ja tänään käsittelyssä olleella Nasima Razmyarin aloitteella. Aloite löytyy täältä https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/eduskuntaaloite/Sivut/KA_1+2015.aspx 

Ensinnäkin mun mielestä ajatus tän takana on oikein ja kannatan sitä täysin.

Ja sitten se surullisen kuuluisa mutta. Mua jäi häiritsemään tässä esityksessä kaksinaismoralismin haju. Miksei tässä esityksessä mainita kertaakaan äärivasemmistoa ja niiden suorittamia tekoja? Eihän anarkomarkot ja anut kuulu vasemmistoon, joku huutaa sieltä takarivistä. Ihan yhtälailla anarkomarkot kuuluu äärivasemmistoon kun skinheadit äärioikeistoon, kovasti ainakin samoissa porukoissa liikkuu. 

Äärioikeisto, rasismi, ääriliike, uusnatsijärjestö ja väkivalta. Kaikki on oikeiston vika ja vasemmistossa ollaan puhtaita kun pulmuset. Kiakkovieraat, luokkaretki lähiöstä linnaan ja hyvänä esimerkkinä ihan viimesen muutaman viikon ajalta rasismin vastaiset mielenosotukset ympäri Suomea. Mikään näistä ei oo vasemmiston vika, kaikki on oikeistopuolueiden ja niiden kannattajien aiheuttamaa pahaa jota pitää purkaa väkivalloin ja sananvapautta häiritsemällä. 

Kielenkäyttö tossa esityksessä luo jokaiselle sellasen mielikuvan, että äärivasemmisto on pieni paha oikeistoon verrattuna. Kun lähdetään setvimään yhteiskunnalle aiheutuneita kuluja ja yksittäisille ihmisille tapahtunutta mielipahaa voittaa vasemmisto oikeiston helposti. Joidenkin poliisien kanssa puhuneena (huom. ei virantoimituksessa vaan vapaalla henkilöinä joilla myös on oikeus mielipiteeseensä joka ei välttämättä edusta yleistä linjaa kunhan se ei vaikuta töissä ollessa) anarkomarkot on suurempi paha kun skinheadit tai muut oikeiston edustajat yhteensä. 

Mielikuvien luonti on hyvin helppoo pienillä sanavalinnoilla ja vasemmiston leirissä se osataan. Oikealla olevat vaatii maahanmuuton tiukentamista ja vasemmisto tekee siitä rasismia vastamielenosotuksella, vaikka nää on kaks täysin eri asiaa. "Eihän ne nyt ole" huutaa anarkomarko sieltä takarivistä. Mikä tekee niistä saman asian? "No noi rasistit ei haluu muita kun valkosii tänne", ei oo tainnu anarkisti selvittää asiaa yhtään. On kysymys oman yhteiskunnan hyväks tehtävästä päätöksestä jolla saadaan parannettua tilannetta täällä. "Itsekeskeinen mulkku" kuuluu taas sieltä. Voidaanko me auttaa muita jos meillä ittellämme kusee asiat? Eihän me voida, joudutaan ite vaan pahempaan ahdinkoon. Voidaanko me maksaa turvapaikanhakijoille katto pään päälle, ruokaa mahaan ja vielä fyrkkaa käteen jos valtiolla ei oo rahaa. Ei me voida. Voidaanko me taata työtä ja/tai koulutus? Ei me voida, elokuussa työttömiä oli 220 000 (+/- 19 000) ja tää luku on 26 000 isompi mitä viime vuonna samaan aikaan. Back to business ja vastamielenosotus. Tää on vähän sama asia kun menisin osottamaan mieltä opintotukien leikkaamista vastaan sellasen kyltin kanssa jossa lukee "Valtion maksettava pihojen haravointi".

Tällästä tänään.